Strammere regler for studenterkørsel

Politiet har i år strammere reglerne for hvem der må køre studenterkørsel. I den tilladelse som man får står: “Studenterkørsel er kørsel i forbindelse med afslutning af en gymnasial uddannelse, det vil sige til: Studentereksamen (stx), Højere forberedelseseksamen (hf), Højere handelseksamen (hhx) og Højere teknisk eksamen (htx). Der kan altså ikke gives tilladelse til studenterkørsel med elever fra andre uddannelser”.

Det betyder at alle andre desværre ikke kan køre studenterkørsel. Det kan virke uretfærdigt, men det er reglerne, der gælder lige nu.

Se politiets retninglinier her:

http://www.politi.dk/da/borgerservice/tilladelser/studenterkoersel/

Kun de som findes på Politiets positivliste må køre studenterkørsel.

Det er vigtigt at man vælger en seriøs udbydere til sin studenterkørsel. Firmaet Festlastbiler.dk studenterkørsel er et eksempel på en virksomhed som følger reglerne for studenterkørsel.

Dog findes der andre muligheder for at lovligt køre studenterkørsel. Man kan for eksempel leje en åben partybus. Den er indregistreret til persontransport og behøver derfor ingen særlig tillaldelse
til persontransport.

Et eksempel på en åben partybus kan I finde her: www.cabrioletbus.dk

Denne bus har ligesom en studentervogn en robust indretning. Der er plads til 34 passagerer. Som under en vogntur medbringer I jeres egne drikkevarer i Cabrioletbussen. Partybussen har en stor køleboks på 130 liter. Bussen er udstyret med et meget kraftigt musikanlæg på over 2500 watt og LED discolys. I kan tilslutte jeres egen smartphone enten via bluetooth eller et minijack stik. Cabrioletbussen medbringer også en Apple iPad Air 2 med Spotify så I altid kan streame den musik I kan lide.

Denne åbne partybus kan for eksempel bookes til: polterabendt, firmafest, bryllupskørsel, sommerfest, gallakørsel, karneval, fødelsedag, festival, paradekørsel, sidste skoledag, skoleafslutning, konfirmation, studenterkørsel,  klassefest, Blå mandag, byfest, optog, strandfest, reklame, udstilling, reklamekørsel, messer, konferencer og andre lignende events og festkørsel der I ønsker at leje et unikt partybus.