Få en DJ med på studenterkørselen – gode råd

 

DJ_billed

Hvis du og din klasse overvejer at få DJ med på vognturen, så får I her en række gode råd om, hvad I skal være opmærksomme på, inden I booker.

Det første I skal sikre jer er, at der er strøm og plads til en DJ på studenterlastbilen. Studentervognen kører på 12 volt eller 24 volt. Det er for lidt til at drive et komplet DJ anlæg med mixerpult, højttalere, lyseffekter og andet gear, der bruger strøm. I skal bruge 220 volt strøm og minimum 2000 watt. Det kan sikres enten via en inverter (som omformer lastbilens strøm til 220 volt) eller ved hjælp af en benzindrevet generator. For at undgå kedelige overraskelser skal I sikre jer, at det er plads til en DJ og til udstyret og undersøge meget strøm DJ’ens udstyr skal bruge.

Hvis I selv booker en DJ, skal I sikre jer, at han medbringer højttalere, en DJ-pult og eventuelt andet udstyr  eksempelvis lyseffekter. I skal også sikre jer, at højttalerne kan spændes fast på ladet. Studenterlastbilen bevæger sig, når den kører. Højttalere kan derfor være til fare for sikkerheden, hvis de ikke bliver sikret ordentlig.

For at finde ud af, om en DJ er den rigtige til at sætte gang i jeres fest, er det vigtigt, at I snakker med ham, i god tid inden studenterkørselen. I skal give ham information om:

– hvor mange I er I jeres klasse

– hvilken slags musik I kan lide

– hvad I ellers forventer jer af DJ’en under studenterkørselen

Det kan hjælpe DJ’en meget, hvis I sender en liste med navne på sange og artister, som I som klasse kan lide, så Dj’en kan få et indtryk af jeres musiksmag og jeres forventninger. Får I afstemt forventning og musiksmag, inden jeres studenterkørsel, sikrer I jer mod at blive skuffede på den store dag.

Inden I booker en DJ, er det en god idé at spørge om DJ’en har erfaring med at spille til studenterkørsel og at mixe musik, som I ønsker spillet. Studenterkørsler varer i mange timer. 10-12 timer er ikke usædvanligt . Derfor kan det blive en lang arbejdsdag, hvis I kun har en enkelt DJ med på turen. Det an være en stor fordel, hvis to DJ’s som kører med på turen. På den måde kan de afløse hinanden og sikre, at der er max tryk på festen hele vejen.

Hvis I selv booker en DJ med udstyr, skal I sørge for, at der er tid til at installere udstyret. Det tager nogle gange længere en 1 time til at få det hele til at virke og få alle dele spændt fast. Det bedste er at lave en prøveinstallation af udstyret på studentervognen eksempelvis en uge inden kørselen. Det sikrer, at I bliver 100% sikre på, at alt kan være der, og I har det hele med. Det er ikke sjovt at stå på selve dagen for studenterkørselen og opdage at kablerne til højtalerne er for korte, eller at der ikke er strøm nok.

En meget vigtig detalje; Sørg for at lave en skriftlig kontrakt med den DJ, I booker. I kontrakten skal i aftale, hvor og hvornår DJ’en skal møde, hvilket udstyr DJ’en skal medbringe, og hvordan betalingen skal foregå.

En del udbydere af studenterkørsel tilbyder en pakkeløsning med DJ. I kan se et eksempel på dette her: http://festlastbiler.dk/dj-studenterkoersel.html

Fordelen ved at købe en samlet pakke med indbygget DJ løsning er, at der er sørget for de kedelige detaljer. I skal blot sende oplysninger om klassens yndlingsnumre.

På dagen er alt installeret og klart; I skal  bare møde op og holde jeres livs fest.