Fri bar i studentervognen?

alkohol_studentervogn

Der er en del klasser, som efterspørger fri bar i studentervognen. Er det lovligt at sælge alkohol til studenterne i forbindelse med studenterkørsel?

Virksomheder, der serverer alkoholiske drikkevarer, herunder øl og vin, skal have en alkoholbevilling. Bevillingen søges hos Politiet: Link til Politiets information om alkoholbevilling

Hvis I bestiller en studentervogn med fri bar, skal I sikre jer, at virksomheden har en alkoholbevilling. Sørg for at få en kopi af bevillingen tilsendt, så I undgår misforståelser.

Hvis I selv køber og medbringer jeres egne drikkevarer, også øl, vin og spiritus på studentervognen, er alkoholbevilling ikke nødvendig.

I Restaurationsloven kræves, at alkohol serveres fra et fast forretningssted. Derfor kan det være svært at få alkoholbevilling til en kørsel, der isagens natur er mobil. Problematikken er beskrevet i denne artikel som omhandler partybusser: Link til artikel i Berlingske Tidende om alkohol i Partybusser Kravet om  alkoholbevilling på partybusser gælder også studentervogne.