Studentervognen skal bruge strøm

Strøm på studentervognen!

For at få en ordentlig lyd på vognen, så skal der bruges noget strøm. Lastbilen strømsystem er som oftest på 24 volt. I nogle tilfælde er det på 12 volt eller mindre. 24 volt og 12 volt er fint for at drive en bilstereo. Men effekten i en bilstereo er i de fleste tilfælde ikke nok for at få en masse lyd. Og en kraftig lyd er det som de fleste studenter ønsker til studenterkørsel.

Sørg for strøm til højtalere til studenterkørsel

Eksempel på højtalere til studenterkørsel: 2 stk. 220 volt aktive højtalere med diskanter og 15 tommers subwoofers – peak effekt 2 gange 1000 watt – sidder som standard en studentervogn fra Festlastbiler.dk

Man skal bruge 220 volt for at få strøm til anlæg, og i bland skal også en medbragt DJ bruge dette til sin mikserpult og ekstra højtalere. På en lastbil kan man få 220 volt på 2 måder. Enten via en benzin generator som genererer 220 volt. Eller via en inverter som omdanner strøm fra lastbilens batteri til 220 volt.

Med 220 volt kan man så få strøm til de forstærkere som kan give en god kraftig lyd. Så I skal sikre jer at den vogn I lejer har styr på strømmen.

For de mere teknik interesserede:

For jer som er mere interesserede i det tekniske med hensyn til højtalere, er her nogle links som måske kan have interesse:

Hvordan højtalere virker:

How speakers work

Aktive eller passive højtalere:

Aktive eller passive højtalere

Forstå aktive eller passive højtalere

Generelt om forstærkere:

Wiki om forstærkere

Generelt om watt:

Watt og højtalere

Vores anbefaling:

Få et system med mindst 2 aktive højtalere. Så har man:

2 gange diskant/tophøjtaler
2 gange subwoofer/bundhøjtalere
2 gange forstærker

Fordelen med dette er at hvis en af disse enhederne går i stykker, så har man stadig en aktiv højtalere som kan spille (musik er bedre end ingen musik til festen). De aktive højtalere skal være 220 volt, og det skal være en klasse D digital forstærker.

Få gerne et system med Bluetooth tilslutning. Så slipper man at rode med ledninger, men kan afspille musik fra sin mobil, imens man beholder sin telefon i lommen.