Dansen om Krinsen må vente endnu et år

Studenter danser kring Krinsen statuen på Kongens Nytorv

Traditionen med de nybagte studenter, der danser omkring ”Krinsen” er over 100 år gammel. Krinsen er pladsen på Kongens Nytorv med rytterstatuen af Christian 5.  https://da.wikipedia.org/wiki/Kongens_Nytorv

Når byggeriet af Metro Cityringen begyndte på Kongens Nytorv i 2012 så blev der sat hegn op. Studenterne ikke haft adgang til at udføre denne traditionsrige ritual siden.

Storkespringvandet må derfor også anvendes i 2018

Storkespringvandet – Festlastbiler.dk studenterkørsel

Studenter som kører med Festlastbiler.dk giver den max gas ved Storkespringvandet.

I mellemtiden har studenterne brugt en alternativ mulighed for at fejre i midten af København. De har danset i og omkring Storkespringvandet på Amagertorv.

Nu har er de høje grønne palisader fjernet på Kongens Nytorv og erstattet af et trådhegn. https://www.dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/endelig-nu-fjernes-det-groenne-metrohegn-ved-kongens-nytorv I foråret 2018 er arbejdet med belægning på pladsen påbegyndt og ny beplantning af lindetræer forberedes.

Betyder det, at studenterne igen kan danse omkring Krinsen i 2018?

Direkte adspurgt oplyser Metroselskabets marketingafdeling, at de når at blive færdige til at give adgang til studenternes dans i juni 2018. Så studenterne må vente yderligere et år til 2019 inden de kan danse omkring statuen.

Spørgsmålet er om den nye tradition ved Storkespringvandet nu er så stærkt etableret, at den udkonkurrerer det mere traditionelle ritual på Kongens Nytorv, eller om der fremover bliver to faste stop i hjertet af København. Det finder vi ud af i 2019.