2 millioner NOK for en “russebuss”

russebuss

Studenterkørsel på norsk. I Norge fejrer nordmændene afslutningen på deres ungdomsuddannelse, før de egentlig har fået sin eksamen. De går allerede i gang med at feste uafbrudt i flere uger inden de går op til deres eksamen.

Studentervogn i Norge = russebuss

Studenterne i Norge bliver kaldt for »russ«, og den lange festperiode hedder “russefejringen”. Det er en tradition som har eksisteret i årtier. Og det bliver vildere og vildere.

Til forskel fra Danmark der man lejer sit køretøj så køber man og udstyrer man i Norge en slags pimpet partybus – en russebuss. Læs mere om dette her:

I virkelighedens Skam koster en ‘russebus’ to millioner kroner: – Det er ren og skær galskab!

​I disse dage bruger norske unge millioner på at fejre deres studentertid, men nu er festen blevet så vild nogen steder, at de unge siger stop. – Det er jo sygt! – Helt sygt! – …. men det er virkelig sjovt!

Bagefter håber man så at kunne sælge sin russebuss til næste års studenter/russe. Så kan man få noget at “investeringen” retur:

Russebuss og russebil til salgs

Finn russebusser og russebiler til salgs. Kjøp og salg av russebusser og russebiler er gratis på Russehjelpen.nos markedsplass.

Læse mere om forskellige nordiske studenter traditoner her: https://xn--studenterkrsel-blog-47b.dk/studenterkoersel-norden/