Ny information om miljøfilter og veteranlastbiler

Denne pressemeddelelse blev sendt ud den 29 maj 2018 fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Dispensation: Veteranlastbiler kan nu køre de nye studenter rundt i studenterugen

Fra den 1. januar 2019 ændres registreringsbekendtgørelsen, så det bliver lettere at køre eksamenskørsel i veteranlastbiler. For sommeren 2018 gives en generel dispensation, der undtager veteranlastbiler fra kravet om partikelfilter i miljøzoner. De kan så benyttes til eksamenskørsel med sommerens studenter.

Kristian Pihl Lorentzen slår fast:

”Jeg glæder mig over, at vi kan fastholde den gode danske tradition, det er, når vores studenter i lastbil fejrer, at de har fået studenterhuen i hus. Det er altid en fornøjelse, at se dem fylde gader og stræder hvert år til sommer. Jeg har længe kæmpet for, at få lavet reglen om, som forhindrede veteranlastbiler i at kunne køre de glade studenter rundt i byen, når huen var kommet på de unge mennesker. Det er derfor yderst positivt, at regeringen sammen med Dansk Folkeparti nu ændrer reglerne, så studenterne permanent hvert år kan blive transporteret rundt i veteranlastbil i studenterugen.” 

Nemmere at fejre eksamensbeviset i en veteranlastbil

Byer, landeveje, torve og gadekær. Overalt vrimler det med nyuddannede, der fejrer deres eksaminer ved at kaste huen i vejret i de lyse sommeraftener. Nu bliver det nemmere for de studerende at fejre dagen i en veteranlastbil.

Nemmere at fejre eksamensbeviset i en veteranlastbil – Altinget – Alt om politik

Ændringen af registreringsbekendtgørelsen medfører, at en veteranlastbil, der er registreret til veterankørsel, som ikke normalt må bruges til erhvervsmæssig befordring af personer, alligevel kan bruges til eksamenskørsel. Regelændringen vil alene gælde for eksamenskørsel – ikke andre typer erhvervsrettet kørsel så som virksomhedsudflugter mv.

Veteranbiler kan benyttes til eksamenskørsel uden partikelfilter

Fra den 1. januar 2019 ændres registreringsbekendtgørelsen, så det bliver lettere at køre eksamenskørsel i veteranlastbiler. På grund af de kommende ændringer giver Miljøstyrelsen i 2018 dispensation fra kravet om partikelfilter, så veterankøretøjer kan køre eksamenskørsel i de kommende måneder.

Nu må gamle studentervogne forurene uden filter i byerne

0 Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at lempe miljøkravene for veteranlastbiler, der bliver brugt til studenterkørsel i de største danske byer – Båt, båt, båt, vognen den er flot. Vi glemmer forureningen med et shot. Det er igen blevet sæson for studenterkørsel, og traditionen tro vil mange nyudklækkede studenter hænge hjemmelavede bannere op på smukt dekorerede veteranlastbiler.