Studenterkørsel og høreskader

students øre i forbindelse med debat om hoereskader

En studentervogn er et rullende diskotek. Hvis det skal være godt, skal der være mange watt og rigtigt høj volumen. Men der er en forskel. Et diskotek har mange flere kvadratmeter end en studentervogn. Man står oftest ikke helt op og ned af højtalerne. På en studentervogn kan det være kort afstand mellem studenternes ører og selve højtaleren. Og det kan skabe problemer. Man kan eksempelvis få høreskader som tinnitus.

18-årige Alexander advarer andre unge: Pas på dette

18-årige Alexander Dahl har formentlig ødelagt sin hørelse ved høj musik. Nu advarer han andre unge til at passe på under sommerens festivaler

Hvad er så tinnitus?

Tinnitus er beskrevet nærmere her:

Tinnitus (Øresusen)

Tinnitus er den lægelige betegnelse for øresusen. Den tinnitusramte beskriver, at der er en lyd inde i øret, selvom der ikke kommer nogen lyd ind i øret udefra. Den lyd, der høres kan være meget varierende fra person til person. Typisk høres en brusen eller en hyletone.

At køre studenterkørsel er fedt. Men at få mere eller mindre permanente høreskader er en høj pris at betale.

Hvad kan man så gøre?

  • Stå ikke hele turen helt op af højtaleren. Skift plads, og stå for eksempel i den anden ende af vognen noget af tiden
  • Inden turen tag en snak i klassen om at have en maksimal volumen, hvis I selv styrer musikken.
  • Hvis der er bestilt vogn med DJ på kan, han styre volumen knappen.
  • Få et sæt specielle høreværn til musik. De filtrerer lyden så man stadig kan opleve musikken, men uden at tage skade. Vi har testet disse, og de virker godt:

Pluggerz Music – ørepropper til byen eller koncerter

Vores webshop tilbyder et stort udvalg af høreværn fra forskellige producenter – find bl.a. produkter fra Alpine, E-A-R, Mack’s, Exinore Elcea,Moldex, North, Peltor, Ohropax og Sordin MSA.Pluggerz Music er særlige ørepropper for personer der ofte går i byen eller til koncerter

Det er en forholdsvis lille udgift for at beholde hørelsen.

Det giver god livskvalitet at kunne høre godt resten af livet.